Az egészség védelmében

Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított "barbár" magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, (a sérüléseit leszámolba) de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházba rohan, vagy orvoshoz megy. Az orvos pedig azt mondja, "Ezek a korral járó betegségek."

Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják a salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve sajnos magát a beteget is.

Nem jószándékú emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A SZER-VEZETnek csakis természetes eredetű SZER-VES gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.

A TÁPLÁLKOZÁS is nagyon sokat jelent az EGÉSZSÉG megőrzése és az immunrendszer erősítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva eszik, akár otthon van, akár úgynevezett gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges színezékeket, "természet azonos" aromákat, emulgeáló-szereket, stb. tartalmazó, agyon sütött-főzött, hőkezelt ételeket fogyasztja. 

Az ipari élelmiszerekben levő különböző vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, és ha ilyenkor virágzik egy parlagfű, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók). 

De nemcsak az ipari élelmiszer-előállítás során mérgeződik az étel, hanem a termelés során is, mivel többnyire ez is iparilag történik. Például az állatok, hogy minél előbb vágásérettek legyenek, különböző kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél előbb meg legyen – mozgás nélkül – az izomtömegük. Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő után feldúsulnak, kumulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti az immunrendszert. 

Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelő, rét) alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket. Az állatok tápláléka sem tartalmazott annyi káros anyagot, mint napjainkban. Az iparszerűen tartott állatok, hogy ne kapjanak el egymástól különböző állatbetegségeket (száj- és körömfájás, tüdővész, takonykór, streptococcus, fakultatíve patogén baktériumok stb.), állandóan -tápba keverten- különböző gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. 

Ma már antibiotikumért kell nem a patikába menni, 
hozzájutunk a hús- és a tej termékekből is. 

Ráadásul az állatok táplálékának egy részét a közutak, szennyező ipari üzemek közvetlen közelében termelik meg. Az árokparti széna még alomnak sem alkalmas, nemhogy tápláléknak. Benne van a kipufogógázok szennyeződése, az úton elrobogó járművek gumipora, fékbetét pora, kuplungbetét pora, stb.

Nemcsak a hús- és húskészítmények, valamint a tej- és tejtermékek tartalmaznak méreganyagokat, hanem még a biohúsok is. 

A hullamérgek az állat leölése után azonnal 
megjelennek az állat szervezetében. 

És hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak. Az utóbbi idők
döghús-botrányairól, pestises, madár-influenzás, prionos húsairól már említést sem teszek, mert ezek önmagukért beszélnek!

A ragasztott húsok is veszélyt hordoznak! A Trombin tartalmú ragasztóanyag,  amivel összeragasztják a különböző húsdarabokat, és úgy tűnik mintha 1db. állatnak a sonkája lenne, (Amikor a disznósonkát  megvizsgálták, egy sonkába 3 disznó DNS-ét találták meg). A trombin az emberi vérben is lévő enzim, amely a fibrinogénre - mint alvadási faktorra – hatást gyakorolva fibrint  képez, ami elősegíti a véralvadást. 

Az elektromos vezetékekkel körülvett nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás! Beteg állatokat etetnek a húsevőkkel! 
Ez is bioterrorizmus!

A közutaktól számítottan 50-80 méteren belül termelt növények annyi koncentrált mérget tartalmaznak, hogy ha el is keverednek a többi, távolabb termelt növénnyel, akkor is mérgezik az állatok szervezetét, így a húsát, tejét, tojását is.

Az ember közvetlenül is fogyaszt ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek az immunrendszert gyengítik. A megoldás az lenne, hogy ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100 méter széles erdősávot telepítenének, ami felfogná a gépjárművek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegőt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy "Erdősávot az utak, a gyárak mellé"! a parlagfű irtása helyett.

A közönséges diesel motorok kipufogógázának koromszemcséinek nagyrészét kiszűri az orrunk csillószőrzete. A legújabb "korszerű" HDI, TDI diesel motorok üzemanyagát olyan finomszemcsékké porlasztják szét, hogy azt már nem szűri ki a csillószőrzetünk, hanem belekerül a tüdőnkbe, ott lerakódik, megbetegíti azt. 

A természetes életmód, a természetes ételek, 
dolgok adják meg a lehetőséget a túlélésre. 

Ha megszegünk egy törvényt úgy, hogy nem tudjuk, hogy amit tettünk az törvénysértő, akkor is megbüntetnek, ugyanis van egy jogszabály, miszerint "A törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól". 

A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre vonás alól. A felelősségre vonás betegség formájában jelentkezik! 

Mi természetgyógyászok holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. 

Minél inkább szeretettel közelítünk élő és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükröződik felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire, legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem kerül pénzbe! A homo sapiens nem arra teremtetett, hogy ölje egymást. Ha mi öljük a természetet, az is öl bennünket. 

Nem igaz, hogy nem előzhető meg az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettől, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, és diszharmónia alakul ki, megbetegszik. 

Diszharmónia az, amikor lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet. 

Testünk normális működése – amit EGÉSZ-SÉG-ES állapotnak hívunk – nagymértékben függ attól, hogy a környezet által "kínált" táplálékokból az adott táplálkozási szokások mellett ki tudjuk-e elégíteni a tápanyagigényt, más néven a biológiai szükségletet. 

Sajnos az utbbi időben elvesztettük azt az - állatvilágban még megfigyelhető - ösztönt, hogy ételeinket a valós szükségletnek megfelelően válasszuk ki. E "ráérzés" híján magunknak kell elsajátítanunk az étkezés tudományát és ismerünk kell a szervezet számára fontos, ún. esszenciális tápanyagokat és funkciójukat.

Amit eszel, azzá leszel!

NEM MINDEN ÉTEL TÁPLÁL-ÉK!

Már régen nem a napfény érleli a hipermarketekben kapható banánt vagy a narancsot, hanem a szállítás során érik fogyaszthatóvá a vegyi anyagoknak köszönhetően. Növekedés serkentőkkel és súly-gyarapító szerekkel kezelik azt a baromfit és sertést, amit naponta elfogyasztunk, és ezek a szerek a húsok által a mi szervezetünkbe is bekerülnek és tárolódnak. Nincs tökéletes élelmiszer, vagy összetevő és mivel a táplálkozás minősége nagyon fontos, az étrend-kiegészítés napi feladattá vált.

Pedig a helyes táplálkozásnak kiemelkedő szerepe van az egészség fenntartásában és számos betegség megelőzésében, biztosítja a szervezet energia- és tápanyagszükségletét. A táplálkozás megelőző (preventív) hatása köszönhető részben a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, élelmi rostoknak, valamint a növényi élelmiszerekben található hatóanyagoknak, amelyeket összefoglaló néven fitonutrienseknek nevezünk. 

A növényi táplálékokban lévő fitonutriensek előnyös hatásukat leginkább az elfogyasztott élelmiszerrel felvéve, és nem mesterséges formában adva tudják kifejteni.


Az utóbbi években rá kellett döbbennünk, hogy az egészséges élethez már kevés a helyes táplálkozás. Ki kell iktatnunk a méreganyagokat! Mesterséges színezékek, tartósítószerek, adalékanyagok és megannyi "E" betűs szerek az élelmiszerekben, melyek úgynevezett "testidegen anyagok", melyeknek rendszeres fogyasztása mérgezi a szervezetünket. Arról nem is beszélve, hogy a gyümölcsök és zöldségek vitamin tartalma már meg sem közelíti a valamikori értékeket.

Szervezetünk építőelemei

Testtömegünk 2/3 része víz, amit folyamatosan pótolni kell, mert a kiválasztás útján (vizelet, széklet, verejték, légzés) ebből mindig veszítünk, ugyanúgy, mint az ásványi anyagokból.  Következnek a fehérjék, amik a szövetek építőanyagai, de részt vesznek a biokémiai folyamatok szabályozásában is. Ez utóbbi esetben beszélünk enzimekről vagy hormonokról (pl. inzulin). Újabb csoportot képeznek a szénhidrátok, melyek energiaforrásként szolgálnak, és a növényi rostok alkotói. A zsírok egyrészt energiát szolgáltatnak, másrészt a sejtmembránok részei, és egyes hormonok (szteroidok) előanyagai.

A vitaminok a biokémiai reakciók nélkülözhetetlen szabályozói. Az ásványi anyagok részben a csontrendszer alkotói, de betöltenek szabályozó funkciót is, biztosítják az ingerületterjedést az idegsejteken, nélkülözhetetlenek az izmok működéséhez. A nyomelemek - mint nevük is jelzi- csupán nyomokban vannak jelen a szervezetben, pedig jelenlétük létfontosságú, azaz meghatározott feladattal rendelkezik és emiatt hiánya betegséghez vezet. 

Ezen tápanyagok pótlásáról a szervezet megfelelő élettani működésének
biztosítása érdekében  gondoskodni kell!


Táplálkozási szokások és az étrend megváltoztatása: A cél kettős. Az egyik, hogy megszüntessük a szervezetbe kerülő salakanyagok bevitelét, a másik pedig, hogy természetes úton feltöltsük szervezetünket olyan tápanyagokkal (vitaminokkal, ásványokkal, nyomelemekkel), melyekkel a szervezet regenerálódó képességét nagyban elősegítjük.

Ha a kiválasztó szerveknek (máj, vese) nem kell nap mind nap az étellel bevitt salakanyagokat eltávolítani, akkor jut elég energiája és ideje a szervezetben felhalmozódott káros anyagok eltávolítására. Testünk egy tökéletes organizmus. Képes magát nagymértékben gyógyítani, regenerálni, de csak akkor tudja ezt megtenni, ha mi tudatosan odafigyelünk arra, hogy minden módon támogassuk ezeket az öngyógyító folyamatokat.

A vitaminok, valamint az ásványi anyagok és nyomelemek  és aminósavak felszívódását is javíthatjuk nagymértékben, ha a bélflóra állapotát rendezzük. Nem megfelelő életmód, táplálkozás, gyógyszerek, antibiotikumok, élelmiszer adalékok és egyéb más károsító hatások következtében az emésztőrendszerben lévő baktériumok mennyisége erősen csökkenhet. Ekkor nem tudják ellátni tökéletesen feladataikat, mint pl. vitaminok előállítását, nyomelemek és ásványi anyagok felszívódásának elősegítését, a nyálkahártya védelmét stb. Nekünk ebben az esetben a tápanyagok felszívódása a lényeges, ezért ezeket a baktériumokat is kell és szükséges pótolnunk.


Ha megsérül a bélflóra, akkor nem lesz tökéletes az emésztés. Ha megsérül a bél fala, akkor nem lesz tökéletes a tápanyagok felszívódása. Ilyenkor kialakulhat egy olyan állapot, amikor sokat eszünk, de csak a kalóriák és a káros anyagok épülnek be a szervezetbe, de a valóban fontos anyagok (vitaminok, ásványi anyagok stb.) nem. 

Erre ma már külön szakszó is létezik. Ezt "minőségi éhezésnek" hívják.
Vagyis: nem szabad "szemetet" enni, mert az "kikészíti" a gyomrunkat és tönkreteszi az EGÉSZSÉGünket! Mire kell még odafigyelni? Egyrészt az ételek elkészítésére. Aztán az elfogyasztott étel és víz mennyiségére és minőségére. Nem mindegy mit, mennyit és mikor.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.