Víz, víz, tiszta víz

A víz az egyik legelterjedtebb vegyület a Földön. Számos anyagnak része, és minden biológiai létesülés alapja.

A víz a Föld felületén megtalálható egyik leggyakoribb anyag, a földi élet alapja. A földfelszín 71 % át víz borítja, melyből 2,5 % édesvíz a többi tengerek és óceánok.

A tulajdonságaitól függően, a víz lehet egészséges, gyógyító, vagy veszélyes az elő szervezetekre.

Nem minden víz alkalmas arra, hogy helyreállítsa az emberi szervezet vízegyensúlyát. Mindenekelőtt a víznek tisztának kell lennie, nem tartalmazhat semmilyen káros szennyeződést (nehézfémsók, különféle fertőző baktériumok és felesleges ásványi sók). 

Emellett a víznek rendelkeznie kell egy bizonyos szerkezettel, amely a lehető legjobban hasonlít a testfolyadékok szerkezetéhez. A szervezet ugyanis csakis ebben az esetben képes felesleges energiatöbblet felhasználása nélkül befogadni ezt a vizet. Mindezen tulajdonságok megtalálhatók az olvadékvízben, tehát abban a vízben, amely a jég olvadásából keletkezik. Az ilyen víz molekulái nem "kaotikusan" mozognak, hanem egymáshoz "kapcsolódnak" egyfajta makromolekulát formázva.

Amikor a vizet kiszakítjuk természetes közegéből és elosztó rendszerek rabjává tesszük, energetikailag sérül, kristályszerkezete megtörik. Egyenes csöveken kényszerítjük átfolyni, ahol nagy nyomásnak van kitéve, hatalmas tartályokban tároljuk, desztilláljuk, vagy vegyszereket adunk hozzá. Ezek persze mind rendkívül más behatások, mint amik a vizet természetes közegében érik. Így vesztik el a korábban életenergiában gazdag víz kristályai gyönyörű, természetes struktúrájukat és energiájukat természetes közegükből való kiszakításuk során!

Az ivóvíznek nevezett víz, ami táplálkozás szempontból számunkra fontos, természetesen édesvíz. Nagyon alacsony a nátrium klorid (só) tartalma, szennyeződésektől (viszonylag) mentes, vagy mert a föld alól, zárt vízrendszerekből származik, melyeket az ember még nem szennyezett meg, vagy mert felszíni vizekből nyerjük, de tisztított formában.

Itt már meg is különböztethetünk két féle vizet, a felszíni és a felszín alatti vizeket. Bár mindkettőt tisztítják, mielőtt emberi fogyasztásra kínálják, de a felszín feletti vizekbe sokkal nagyobb mennyiségben és könnyebben jutnak be az ember által előállított szennyező anyagok.

A víz az emberi szervezet számára a legfontosabb anyagok egyike

Azonban ahhoz, hogy ez valóban igaz is legyen, és a folyadék beindítson olyan biokémiai folyamatokat, amelyek jótékony hatásúak az emésztő és más szervekre, tiszta vízre van szükség nap, mint nap.

MIÉRT OLYAN FONTOS A MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ VÍZ FOGYASZTÁSA? 

Egy kisbaba teste 86%, a felnőtt ember teste kb. 65-70%, idősebb korban már csak 50% vizet (H2O) tartalmaz. 


Miért kell pótolni és megfelő, tiszta, természetes vízzel fenntartani a vízháztartásunkat? 

Több oka is van: A víz elsősorban információhordozó, másodsorban a rezgések ruhája, és harmadsorban oltja a szomjat. A Föld az ember kooperációs társa, ugyanazokból az elemekből épül fel, mint az emberi test, és ugyanolyan mértékben tartalmaz vizet is. A Föld információs mezejében megjelenő események a mindenütt jelenlévő víz memóriájában tárolódnak. Minden elfogyasztott korty víz, frissítő fürdő, leesett eső vagy pocsolya tudja, hogyan érzi magát a Föld.

Minden korty víz programoz bennünket. A víz nem tiszta formában fordul elő szervezetünkben, hanem különféle kémiai anyagokkal változatos geometriai struktúrát hoz létre, ahogy a kémiai kötések kialakulnak. 

A sejtcsoportok, szövetek, szervek mind a hierarchikus kooperációhoz tartoznak. A legfelsőbb irányító az agy. Mi történik akkor, ha a szervezet rezonanciaképessége romlik, vagy pedig a hierarchikus rendszerből valamelyik résztvevő kiesik? A szervezet szinkronizáló alaprezgése megszűnik (alap kooperációs szint). Ha nincs alaprezgés, akkor a víz sem képes a felsőbb kooperációs utasításokat felfogni, továbbítani. Így a leosztott információ megszakad, ami a test rezonancia-képességének elvesztése, és a halálhoz vezet.

Egy elismert professzor elmélete alapján úgy növelhető az életerő, lassítható az öregedési folyamat, megakadályozhatók a betegségek kialakulása, elősegíthető a méregtelenítés, a tápanyag-felszívódás, a fokozottabb hidratálás és a sejtek közötti kommunikáció, ha rendezett szerkezetű, ÉLŐ vizet fogyasztunk.

Az ÉLŐ víz, avagy rendezett szerkezetű víz az ősi, természetes forrásokban fedezhető fel. A vízelosztó rendszerek miatt a csapvíz jellemzően elveszti éltető erejét, mire a háztartásokba jut. Földünkön az ivóvíz jelentős része szegénynek bizonyul energetikailag, kristályszerkezet nélküli, úgynevezett "holt" víznek is nevezzük.

A szervezetünkben zajló élettani folyamatok kizárólag rendezett szerkezetű vízben mennek végbe. Ha a szervezetbe olyan víz kerül, amely kristályszerkezet nélküli, szétesett, azt igen nagy energia-ráfordítással kell átalakítania rendezett vízzé.
 
Az ÉLŐ víz állapota csak úgy maradhat fenn, ha folyamatosan képes információt befogadni, továbbítani. Abban a pillanatban, hogy az élet az élő szervezetből kihuny, nem érkezik több információ. A élő víz mindaddig fenntartja rendezettségét, amíg azt a belső energiájából, emlékeiből képes megtenni. 

CSAPVÍZ, FORRÁS VÍZ, ÁSVÁNYVÍZ, TISZTÍTOTT VÍZ, DESZTILLÁLT VÍZ,  PI VÍZ, STRUKTÚLÁLT VÍZ.
Vajon melyik víz a legoptimálisabb a szervezetünk számára? 
 
Azt pontosan tudjuk, hogy az "ÉLŐ" vizek azok, amelyek magas, természetes energiaállapottal rendelkeznek, nagy a belső felületük, erős a foton emissziójuk, létfontosságú őselemeket és ásványokat szállítanak optimális mennyiségben és kolloidállapotban az anyagcsere számára. Elégséges szabad kapacitással rendelkeznek a transzportfunkciók ellátásához a szervezetben, ha nincsenek túltelítődve kemikáliákkal.

A szervezetben a mérhető biológiai, kémiai és fizikai folyamatokon kívül bioenergetikai folyamatok is zajlanak. Ha az élővízen kívül másfajta folyadékot viszünk szervezetünkbe, akkor többletenergiát használunk fel arra, hogy a rendezetlen molekulákat a szervezetünk biológiai, fizikai és kémiai folyamatai számára felhasználható, "rendezett" molekulákká alakítsa.

Minél egységesebb (tömöreb) a vízszerkezet, annál kevesebb energia-ráfordítással lehet beilleszteni egy meglévő rendszerbe. Minél "tragikusabb" emlékképekkel érkezik az élőbe egy beilleszkedni vágyó vízszerkezet, annál nehezebb - ha nem lehetetlen - a beillesztése.

Ha pedig szennyezett vizet iszunk, a test szűrőként működik és megköti a vízben lévő szervetlen ásványi anyagokat és egyéb szennyeződéseket.  A káros anyagok felhalmozódása a szervezetben nagy bajt okozhat, beleértve a betegségeket és a korai halált. Nem lehet pontosan tudni, hogy mi volt abban a vízben, amit az évek során fogyasztottunk, és felhalmozódott a testünkbenben.

No de akkor mit igyunk? A csapvíznél az otthoni forralási eljárás sem tökéletes megoldás, mert csak a vízben található élő mikroorganizmusok, baktériumok pusztulnak el, az ivóvízben lévő egyéb szennyeződéseket, nehézfémeket, vegyi anyagokat nem távolítja el, azok még bennemaradnak. És ugye tudjuk, hogy minden forralással készült étel, ital halott, ezért az élettani hatásai a nullával azonos.  A  forrás és palackozott, szénsavmentes ásványvizek sem egyforma minőségűek, közülük sok a kelleténél nagyobb mennyiségű ásványi anyagot tartalmazhat, amik felhalmozódnak a szervezetben. 

 👉🏻A legjobb megoldás talán az lenne, ha víztisztítóban megtisztítanánk a csap vizet. Ezután a tisztított, vagy a forrás, vagy ásvány vizet strukrúlálnánk. Ezt az ÉLŐ vizet innánk napközben, hiszen ez a víz éltető energiát biztosít számunkra munka, tanulás, és sportolás közben.  A desztillált vizet pedig igyuk meg lefekvés előtt és éjszaka míg alszunk, kifejtheti tisztító hatását. 

De az alább leírtak alapján döntse el mindenki, neki mi lenne a jó, ha figyelembe veszi a szervezete igényeit, és az anyagi  lehetőségét, hiszen az egészséges víz nincs ingyen. 

Mit is jelent a gyakorlatban az éltető, tiszta víz fogyasztása? 

Kevesebb megbetegedést és sokkal jobb egészségi állapotot. Egészségesebb gyermekeket, vitálisabb felnőtteket és sokkal életerősebb nemzetet jelentene.

Hogyan tudjuk, hogy megfelelő mennyiségű tiszta vizet ittunk? 

A vizeletünk színéből. Akkor optimális a vízfogyasztásunk, ha a megfelelően tiszta víz hatására kiürülnek a szervezetünkből a méreganyagok és a vizelet színe halvány sárga.

VEZETÉKES IVÓVÍZ 


SAJNOS RENGETEG MÉRGEZŐ ANYAGOT, VEGYSZERT TARTALMAZ. A vízcső rendszer is elavult lehet sok helyen, így a rozsda és vízkőlerakódások táptalajként szolgálnak a baktériumoknak és egyéb mikroorganizmusoknak, amik megbetegethetik a szervezetünket. Ráadásul a szennyvíztisztítás korántsem tökéletes eljárás, és nagyon sok olyan káros anyag marad utána a vízben, melyek azután visszakerülnek az ivóvizünkbe. ☹️

Baktériumok az ivóvízben: Ha az ivóvízként felhasznált felszín alatti és felszíni vizek szennyvízzel fertőződnek, és ez által az ivóvíz kórokozókkal szennyezett, annak súlyos egészségügyi következményei lehetnek. A víz által okozott fertőző megbetegedések hasmenéssel, hányással, magas lázzal járnak, de előfordulhatnak másfajta tünetek is.

Ahhoz, hogy a vizet fertőtlenítsék, előbb ózonnal kezelik, majd klórozzák. A klórtól joggal tarthatunk – mire a csapba jut, már veszélyes lehet.  Ahogyan a vízben található, ki nem szűrt összetevők: többek között a kozmetikumokból és mosogatószerekből visszakerülő mesterséges anyagok, melyek felboríthatják a hormonháztartást.

A kétkomponensű fogamzásgátló tablettát már a hatvanas évek óta tömeges méretekben szedik a nők. A szervezetükben lebomlott végtermékek elsősorban vizelettel távoznak el, így a szennyvízcsatornákba, majd a felszíni vizekbe kerülnek. Bár e vizekből gondos tisztítás után nyerik az ivóvizet, mely tisztítása kiterjed a fertőző kórokozók és a mérgek kiszűrésére, de nem gondoltak 
a fogamzásgátló tabletták tüsző-hormon-komponenseinek végtermékeire, ezért még nincs olyan módszer Magyarországon, amivel megsemmisítsék ezeket a végtermékeket a tisztítás során. ☹️

Mivel a tisztított szenyvíz bizonyos helyeken a Dunában, vagy a nagyobb folyókban lanadol, így ezek a fent említett anyagok belekerülnek az élő vizekbe, amit a vízben élő halak is megsínylenek. Ezt igazolja, a haltenyésztők megállapítása, hogy: a hím halak között a nemi szervi rendellenességek, elsősorban a kettősneműség aránya oly mértékben növekedett, hogy komoly tenyésztési problémákat okoz. 

Később számos más állatfajtánál észlelték e nemi hormonok hatását – ezért gondolja több szakember, hogy a férfiak egészségében újabban tapasztalt jelentős romlás hétterében is az ivóvízbe kerülő nemi hormonok hatása állhat.

Mi van a vezetékes vízben? (a teljesség igénye nélkül, mert nem lenne elég rá a menüpont terjedelme)
- Klór (az ember csendes gyilkosa – megöli az agysejteket. Főként a gyermekekre veszélyes és a rákos megbetegedések közvetlen okozója is lehet).
- Trihalogén-metánok (olyan rákkeltő részecskék, melyek akkor keletkeznek, amikor a klórozott vízben lévő szerves kémiai vegyületek szintje emelkedik)
- Ipari folyékony hulladék,
- vegyszerek,
- vírusok,
- nehézfémek,
- gyógyszermaradványok. (Gyógyszermaradványnak nevezünk a környezetbe kijutó minden olyan kémiai szennyezőanyagot, amely különböző gyógyszerhatóanyagokat, valamint azok bomlástermékeit (metabolitokat) tartalmazza. Idesorolhatjuk a gyógyászatban jelenleg nagy mennyiségben használt különböző fájdalomcsillapítókat, gyulladáscsökkentőket, hormonokat, antibiotikumokat, vizelethajtókat, kontrasztanyagokat, nyugtatókat, kedélyjavítókat,  fogamzásgátló maradványokat, amelyek a vizelettel keülnek a csatornába és a vegyszerekkel sem lehet megsemmisíteni azokat. 

Ahol nincs kiépítve a vízvezeték hálózat, ott a lakosság gyakran az ásott kutak vizét fogyasztja, amely a talaj felsőbb rétegeiből származik.  Ezért olyan veszélyes anyagok is előfordulhatnak ivóvizükben, amik a közelben lévő ipari, mezőgazdasági vagy más tevékenységből az emberi felelőtlenségből vagy tudatlanságból is a vízbe kerülhetnek.

Például peszticidek.  Mi az a peszticid? A peszticid egy gyűjtő fogalom. Az intenzív mezőgazdasági tevékenységgel járó a vegyi anyagok. Ez a hatóanyag állatokban bizonyítottan rákkeltő hatású, ismertek a hormonális szabályozást befolyásoló tulajdonságai is. Magyarországon még több évig használhatják, ugyanis "esszenciális használati jogot" kaptunk rá az EU-tól. :(

A peszticidek a következőket jelentik:
-szerves rovarirtók (inszekticidek)
-szerves gyomirtók (herbicidek)
-szerves gombaölők (fungicidek)
-szerves féregirtók (nematocidek)
-szerves atkairtók (akaricidek)
-szerves algairtók (algicidek)
-szerves rágcsálóirtók (rodenticidek)
-szerves csigairtók (szlimicidek)
-egyéb hasonló termékek (többek között növekedésszabályozók), valamint metabolitjaik, bomlási és reakció termékeik.

Nitrátok és nitritek a vízben: Az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró ivóvíz szennyező anyag a nitrát. A nátrium-nitrit (E250) egy kémiai vegyület, (képlete NaNO2), melyet különböző színek fixálására, valamint élelmiszerek (elsősorban hús- és halételek) tartósítására használnak.

A gyomorba került nitritekből és az ott jelenlévő fehérjékből káros nitroaminok képződhetnek, melyeknek rákkeltő hatást tulajdonítanak.

A nitrátokat és nitriteket el lehet távolítani a vízből desztillálással és ion cserével, de a víz puszta felforralása nem csökkenti a nitrát tartalmat.

Mivel ezek az anyagok egyáltalán nem tudnak hasznosulni szervezetünkben, lerakódnak testünk különböző részein. Ez a nagy mennyiségű szerves és  szervetlen anyag feleslegesen terheli szervezetünket, leginkább veséinket a kiválasztásukkal, illetve lerakódnak ereinkben is, ahol például az ereket beszűkítve érelmeszesedést váltanak ki. 

Újabb és újabb betegségek jelennek meg, amikkel korábban nem találkoztunk és az orvosok sem tudják az okát! Ha ilyen vizekkel készülnek az ételek, az italok, akkor azokban is benne lesz mindaz a szennyeződés halmaz, ami az alapvízben, az elkészítéshez, a főzéshez használt vízben benne van. 

Márpedig még a gyógyteák is ilyen részben túltelített vizekkel készülnek, amelyek már alig tudnak kivonni a legjobb gyógyfüvekből is íz-, illat- és droganyagot, és ezért nem olyan hatásosak, mint ahogy régi füves könyvekben leírták.

FORRÁSVÍZ


A legtisztább, legegészségesebb ÉLŐ víz! 

Miért? A víz a gravitáció ellenére permanens örvénylésben felfelé tör a földkéregben, és az örvényáramlás folytán a nagyobb és nehezebb anyagok, mint pl. radioaktív elemek és nehézfémek kiszortírozódnak, és csak a kisebb ásványi részecskékkel telítve kerül felszínre az artézi kutakon keresztül. Az örvénylés miatt előálló elektrosztatikus töltés gondoskodik arról, hogy az oldott ásványi anyagok kolloidállapotban legyenek.

Az effajta vizek magas természetes energiaállapottal rendelkeznek, nagy a belső felületük, erős a foton emissziójuk, létfontosságú őselemeket és ásványokat szállítanak optimális mennyiségben és kolloidállapotban az anyagcsere számára. Elégséges szabad kapacitással rendelkeznek a transzportfunkciók ellátásához a
szervezetben, mert nincsenek túltelítődve kemikáliákkal.  

Szomorú tény, hogy az emberi befolyás, sok esetben megváltoztatja a forrásvíz ideális minőségét. ☹️ Az atmoszférában a levegő érintkezik az ipari finomporral és gázokkal, és fel is veszi azokat. Mesterséges radioaktivitással, elektroszmoggal, valamint életveszélyes információkkal töltődik fel, majd savas esőként a földre hull(hat).  Energiaszegényen és tele zavaró információkkal, az összes ökológiai rendszert pl.: erdők, tavak, tengerek és óceánok, vitalizálás helyett károsítja, és energiát von el tőlük, hogy ezáltal ismét anyagcserére alkalmas legyen.

Az oldott vegyi anyagok savakat képeznek, melyek kibillentik a talajt pufferrendszer egyensúlyából, és így az egykor megkötött a forgalomból kivont anyagok, mint az alumínium, újra feloldódnak. Ez a sejtméreg a felszín közeli forrásoknál felbukkanhat, és megmérgezheti azokat. ☹️

A talajba vitt mérgek feloldódnak, és bejutnak a talajvízbe. Az atomkísérletek megzavarják a bolygó energiarendszerét, és átadják kaotikus információikat a
forrásoknak és a vizeknek. ☹️

Jó hír, hogy a "beteg" ÉLŐ vizet strukturálással "meggyógyíthatjuk! (erről lentebb részletesen írok!) 🙂

ÁSVÁNYVÍZ


Az ásványvizek a vegyi szennyezettség terén, a csapvízhez hasonlóan terheltek, 
plusz magas a szervetlen oldott ásványi anyag tartalmuk, ami hátráltatja a sejtek méregtelenítését (elsavasodás)! És itt még plusz bele kell kalkulálni a pet-palackokból kioldódó vegyi anyagokat is! ☹️

-TÉNY 1: Az ásványvizek gyakran tartalmazhatnak több káros anyagot, mint a vezetékes víz, mert mélyfúrásokkal, és magasnyomású pumpákkal még éretlen állapotban termelik ki a földből, így energiamentessé teszik. A természetellenes erőszak nagyméretű ásványos összetételeket, radioaktív elemeket, nehézfémeket, ragad ki magával. Az ásványvizet a sejtlégzés végtermékével- széndioxid- vagy besugárzással pl. ultramagas hőkezeléssel tartósítják. Nem csoda, hogy az energiahiányban szenvedő embereknél, időseknél és betegeknél, komoly gondokat okozhat a túlzott ásványvíz fogyasztása.
-TÉNY 2: Az ásványvizeket műanyag (PET) palackokba töltik. A PET anyagmegjelölés, a polietilén-tereftalát rövidítése.Sokkoló felfedezés volt a közelmúltban az ásványvizekben kimutatott jókora mennyiségű
mikroműanyag. A palackokat műanyag granulátumból "fújják" ki, és mivel elvileg egyszer használatosak, sok gyártó költségei minimalizálása érdekében olcsó, rossz minőségű alapanyagot használ. 

Megalapozott kutatások támasztják alá, hogy sok esetben a PET-ből idővel elkezdenek kioldódni a gyártás során lágyítószerként használt különböző ftalát-vegyületek. A ftalátok idő függvényében oldódnak ki a műanyagból, ám a folyamatot befolyásolhatja a hő és a savas közeg.

Ráadásul minél kisebb a palack, a ftalátok annál nagyobb mennyiségben jutnak az italba, hiszen a fél literes kiszerelésnél a folyadék arányaiban nagyobb felületen érintkezik a műanyaggal. Ezek  ftalátok a szervezetbe kerülve a szaporítóképességet és a hormonrendszert károsíthatják, sőt némelyeket rákos megbetegedésekkel is összefüggésbe hoztak. 

Ismételt alkalmazásuk (újrahasznosításuk) nemcsak kémiai, de biológiai szempontból is kockázatos. ☹️ A műanyag felülete az üveghez képest érdes, könnyen megtelepszenek és felszaporodnak benne különböző gombák és baktériumok, amik a levegőből vagy a szánkból kerülnek a palackba felbontás után, és akár komoly fertőzést okozhatnak. (A PET anyagmegjelölés, a polietilén-tereftalát rövidítése. A műanyag típusát a gyártók egy nyilakból álló háromszögben lévő számmal jelzik általában a termék alján, a PET az 1-es. 

A műanyag palackokat viszont hiába borogatjuk, a jelölés esetükben legtöbbször a címkén látható, ha van egyáltalán. Mert esetenként semmi nem utal a flakon anyagára. ☹️

A "beteg" ásványvizet is strukturálhatjuk, így fogyasztása nem jelent egészségügyi problémát! (erről lentebb részletesen írok!) 🙂

HÁZILAG TISZTÍTOTT VÍZ 

Az otthoni használatra készült víztisztító készülékek számtalan változatát ismerhetjük már. A jó víztisztító előnye, hogy jó minőségű tisztított vizet nyerhetünk vele, ami nem változtatja meg a víz szerkezetét.

A jól tisztított víz az, mikor a szervezet számára kedvező hatást gyakorló ásványi anyagok átjutnak a vízszűrőnkön, ugyanakkor az egyéb ártalmas szennyeződés kiszűrődik.
 
 Mi is a jól tisztított víz ismérve? Hozzájárul a hosszan tartó egészséges élethez, hiszen a víz az egyik legfontosabb méregtelenítő a szervezetnek. Méregteleníteni, csak és kizárólag egészséges, tiszta ivóvízzel érdemes, különben még többet ártunk szervezetünknek. Bármilyen víztisztítót is használjunk, a lényeg, hogy szűrje ki a csapvízben található szervezetünk számára nem optimális anyagok nagy részét.

A tisztított víz hatása a szervezetre:
-A tisztított víz napi rendszeres fogyasztása feszesíti, fiatalítja a bőrünket, rugalmas és üde kontúrokat eredményez.  Kezdjük a napot 2-3 dl vízzel, ami fél órán belül végihalad a bélrendszeren és átmossa azt. A víz felgyorsítja az anyagcsere folyamatát, ezáltal akár az ideális testsúly eléréséhez is hozzájárul.
-Mivel a jótékony anyagokat átengedi a víztisztítás során, így ezen anyagok beépülhetnek szervezetünkbe, kifejthetik hatásukat. 


PI VÍZ

A víz az élet.  A PI víz pedig a modern élet elengedhetetlen alapja!  A 60-as években a japán Nagoyai Egyetem kutatója, Shoi Yamashita professzor felfedezte, hogy az "élővíz", mely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentősen különbözik az általánosan felhasznált ivó- és forrásvizektől, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvízének összetételére.

Kutatásai ezt követően arra irányultak, hogyan lehetséges a szennyezett vezetékes ivóvizet "élő" vízzé alakítani. Shoi Yamashita és Shinji Makino 1964-ben először állítottak elő egy olyan szerkezetet, ami a vizet az eredeti, élő állapotába képes visszaállítani. Ezt az élő vizet nevezzük PI víznek.

A természetes vizek rezgéstartománya 128 Hz, a Pi-vizé 53,2 Hz, annyi, mint az élőlényeké. Az köztudott, hogy a szervezetünk nagyobbik része víz. Amikor megszületünk 96%-ban Pi-vizet tartalmaz a szervezetünk. Ahogy idősödünk , úgy romlik a bennünk lévő víz minősége , a természetes halál beálltakor már csak 58% Pi-vízet tartalmaz a testünk. A szervezet jelzi a Pi-víz csökkenését az öregedéssel, de a betegséggel is. A Pi-vízben nincs romlás,  bomlás.
A PI víz kedvező hatásai: 
- Az élő szervezetbe kerülve aktivizálja az élettevékenységet, fokozza az anyagcserét, javítja a közérzetet, kedvezően hat a vér és a sejtközi állomány vízkészleteire.
- Segíti a sérült sejtek, szövetek regenerálódását.
- Javítja az élő test funkcióit: emésztést, kiválasztást, mozgást, növekedést, valamint erősíti az immunrendszert.
- Naponta mintegy 3 liter sejten belüli víz alakul újjá többé, vagy kevésbé terhelt ivóvízből. Ez az átalakítás sok energiájába kerül szervezetnek.

A PI víz tulajdonságai megközelítik a sejten belüli folyadék tulajdonságait, a rendezett szerkezet és az optimális energiaszint megkönnyítik a sejtfalon való áthatolást. A PI víz, azaz az élet vize képes az emberi szervezet a legjobb teljesítményre késztetni. Fogyaszthatják csecsemők, gyermekek, felnőttek, sportolók, fogyókúrázók, idős emberek, egészségesek és betegek egyaránt.

10 ok arra, hogy miért érdemes Pi-vizet fogyasztani:
- mert a pi-víz tiszta,
- mert a pi-víz javíthatja az általános egészségi állapotot,
- mert a pi-víz növelheti a a terhelhetőséget,
- mert a pi-víz forrásvíz minőségű ivóvíz,
- mert a pi-víz fokozhatja veseműködést és emiatt gátolhatja a vesekőképződést,
- mert a pi-víz vízhajtó hatású,
- mert, ha pi-vízzel mossuk a hajunkat, beindíthatja a hajnövekedését és megállíthatja a hajhullást,
- mert a pi-víztől csökkenhetnek a bőrgyógyászati panaszok,
- mert a pi-víz segíthet a fejfájás enyhítésében,
- mert a pi-vizet szeretik az állatok és növények is.

DESZTILLÁLT VÍZ, VAGY IONCSERÉLT VÍZ

A desztillált víz és az ioncserélt víz a víz olyan két formája, amelyek a tisztítási módszertől függően változnak. A desztillált víz és az ionmentesített víz közötti fő különbség az, hogy a desztillált vizet forrásban állítják elő, majd kondenzálják, míg az ioncserélt vizet ioncserélő gyantákkal állítják elő.

Van még egy nagyon lényeges különbség: míg a desztillált víz elektromosan szigetelőnek minősül, az ioncsrélt viszont vezeti az elektromosságot, egyes alkalmazásoknál ez nagyon fontos lehet! (akkumulátorban pl.)

Egy dologban azonban megegyeznek: HOLT víz minkettő. 

IONCSERÉLT VÍZ

Mi az ionmentes víz? 
Az ionmentes vizet DI víznek is nevezik, és a víz mélyen ionmentesített formája. Az ionmentes víz csapvízből, folyami vízből, desztillált vízből stb. készülhet, elektromosan töltött gyantán történő átvezetéssel.

Az ionmentesített víz előállításához vegyes ioncserélő ágyat használnak. Ez az ioncserélő ágy pozitív és negatív töltésekből áll. Az ioncserélő gyanta H + -ionokat és OH-ionokat tartalmaz. Ezek az ionok cserélhetők a vízben lévő kationokkal és anionokkal. A deionizáció azonban nem tudja eltávolítani a töltött részecskéket és molekulákat a vízből.

Mivel az ionmentes víz tiszta, nagyon reakcióképes és kémiai változásokon megy keresztül, amint szabadba kerül. A tiszta ionmentes víz pH-ja 7, azaz semleges pH-érték. De ha a légkörbe kerül, (pl. kiöntéskor) akkor a pH csökken a savas gázok, például a CO 2 feloldódása miatt.

AZ IONCSERÉLT VÍZ TARTALMAZHAT NEM FELTÖLTÖTT RÉSZECSKÉKET ÉS MOLEKULÁKAT, AMELYEKET AZ IONMENTESÍTÉS SORÁN NEM LEHET ELTÁVOLÍTANI. 

Több forgalmató desztilláltként forgalmazza az ioncserélt vizet, de feltünteti a felhasználási területeket az üveg cimkéjén! Ha nincs ott, hogy fogyasztható, 
akkor mindenki csak saját felelősségére fogyassza! (Ugye az autóba sem olyan üzemanyagot tankolunk, ami szennyezett és tönkreteszi a motort?) 

Felhasználása az alábbi esetekben ajánlott:
- fűtési rendszerekhez,
- autók szélvédőmosójába,
- autók akkumulátorának és hűtőjének karbantartására,
- akvárium feltöltésére,
- forró vízzel, gőzzel működő berendezések fel és töltésére, (pl. gőztisztító, párásító, vasaló)
- fotólaborban a képminőség javítására is használható a fotókidolgozás során.

FELTÉTLEN OLVASD EL AZ AJÁNLOTT 
FELHASZNÁLHATÓSÁGOT A CÍMKÉN! 


DESZTILÁLT VÍZ 

Bár nincs táplálkozási értéke, mivel minden ásványi anyagot eltávolítanak 
a vízből, ezért nem rendelkezik az ÉLŐ vízek tulajdonságaival, de a nem állandó fogyasztása az egészségre pozitív hatást gyakorol. (alább ismertetem) 

MI A DESZTILLÁLT VÍZ? A desztillált víz desztillációs eljárással nyert ionmentes tiszta víz, mely nem tartalmaz káros és ásványi anyagokat, mint a kommunális fogyasztásra használt ivóvizek. Abszolút csíramentes, azaz steril víz.
 
ÍGY KÉSZÜL A DESZTILLÁLT VÍZ: Egy olyan eljárással készül, amely forrásban lévő vizet tartalmaz a gőz előállításához, majd lehűtést a víz előállítása céljából.  A víz forráspontjával megegyező hőmérsékleten a víz felforr, és gőzt vagy vízgőzt képez. 


Ezután, amikor a gőz kondenzálódik, szennyeződésektől és más ásványi alkotóelemektől mentes víz képződik. A víz forralásakor az ásványi alkotóelemek a tartály alján maradnak, mivel eltérő forráspontúak a víznél. 


Ezt az eljárást desztillációnak nevezik, innen a desztillált víz neve. Ezért a desztillált víz olyan vízforma, amely mentes a szennyeződésektől és a természetes ásványoktól.

A desztilláció egyaránt alkalmas a kommunális vízben lévő kellemetlen szagok, esetlegesen előforduló fertőtlenítő szer maradványok (klór, fluor) és egyéb szennyeződések hatékony eltávolítására. A desztilláció a rétegvizekben, kutakban előforduló mérgező ásványi anyagokat (nitrát, arzén), de a biológiai bakteriális, virális szennyeződéseket is tökéletesen eltávolítja. Gyakran a kommunális ivóvíz 
is tartalmaz alumínium vagy fluorid szennyeződéseket, mely a tisztítási folyamat során kerül a vízbe. A desztilláció minden szennyet eltávolít.

A desztilláció során a vízben lévő eltávolított alkotóelemek:
-baktériumok
-vírusok
-nehéz fémek
radionuklidok (radioaktív nuklid, radioizotóp vagy radioaktív izotóp) egy atom amelynek nukleáris energiája van) 
-Szerves és szervetlen komponensek
-toxinok
-hulladékok stb.

Az információ, miszerint a desztillált víz káros lehet, tévesnek bizonyult, azonban a desztillált víz kizárólagos, illetve túlzott (állandó) fogyasztása nem ajánlott.

A DESZTILLÁLT VÍZ KÚRASZERŰ FOGYASZTÁSÁNAK
POZITÍV HATÁSA A SZERVEZETRE

- MÉREGTELENÍTÉS: A desztillált víz (mint az ÉLŐ víz is) ahogy végighalad a szervezeten, magához vonz szinte minden káros, mérgező, felesleges anyagot, melyek könnyen és gyorsan távoznak testünkből a kiválasztás útján. A desztillált víz nagymértékben megkönnyíti a vesék vagy májunk munkáját is a lerakódott felesleges anyagok eltávolításával, ami tovább fokozza a méregtelenítés hatékonyságát. Sőt, a desztillált víz még a hibás, károsodott, beteg sejteket is képes eltávolítani a szervezetből, amelyek helyén így ép és egészséges sejtek kezdenek el osztódni.
-FOGYÁS: A desztillált víz az anyagcsere és a méregtelenítés jelentős mértékű fokozásával komoly támogatást nyújt a fogyókúrához. Az ideális testsúly elérésének és a felesleges kilóktól való megszabadulásnak ugyanis alapfeltétele, hogy eltávolítsuk a főként a zsírsejtekben elraktározott mérgező, káros anyagokat. Ha ez megtörténik, akkor a szervezet már, jóval nagyobb hatékonysággal lesz képes felszámolni a zsírsejteket. A desztillált víz fogyasztása a kiválasztó szervek tehermentesítése által nagymértékben képes felgyorsítani az anyagcserét, mely szintén kulcsfontosságú a fogyás szempontjából.

A desztillált víz képes eltávolítani testünkből a sérült, károsodott, erősen beteg (rákos, fertőzött, mérgezett stb.) sejteket.  Mivel ezeknek a sejteknek a sejtmembránja meggyengült, a legyengült sejtmembrán kevésbé képes fenntartani a sejten belüli jóval magasabb kálium szintet. Emiatt a jelentős oldó hatással rendelkező desztillált víz az elgyengült sejtmembránon keresztül az ozmózis fokozásával mintegy kihúzza a káliumot a beteg sejtből. A beteg sejtek a kálium elvesztése miatt elpusztulnak, és kiürülnek a szervezetből. A desztillált víz az elpusztult, hibás sejtek maradványait eltávolítja a testből, amivel fokozza a méregtelenítést és az anyagcserét. Ahogy megszabadul a szervezet az elhalt sejtektől, elkezdenek osztódni az egészséges sejtek, hogy ezzel pótolják a hiányzó sejteket. Ezáltal a desztillált víz valóban képes megújítani, megfiatalítani szervezetünket. 

FIGYELEM! A desztillált víz "HALOTT VÍZ"! Fogyasztása mellett ajánlott más, "ÉLŐ" vizet is fogyasztani és  "TISZTA" kősóval pótolnunk a nátriumot (Pl. parajdi, tengeri, himalája kősók). 
 
STRUKTURÁLT VÍZ

Bár a legvégére hagytam a strukturált vízet, de ez az a víz, ami az "ÉLŐ" forrásvíz után legjobb hatással van a szervezetünkre. 😇

1986-ban Dr. Mu Shik Jhon, koreai tudós bemutatta a "Molekuláris vízkörnyezet elméletét", amely kimutatta, hogy a hatszögletű (azaz strukturált) víz elvesztése a szervekből, sejtekből és szövetekből részben felelős a szervezet öregedésért, és hogy a szervezetünkben lévő strukturált víz pótlásával növelhetjük a vitalitást, és a struktúrált víz lassítja az öregedési folyamatot és megelőzi a betegségeket. 


A fiatalság elixírje, a rendezett szerkezetű víz

A szervezetünkben zajló élettani folyamatok kizárólag rendezett szerkezetű vízben mennek végbe. Ha a szervezetbe olyan víz kerül, amely kristályszerkezet nélküli, szétesett, azt igen nagy energia-ráfordítással kell átalakítania rendezett vízzé. 

Mi a strukturált víz? A strukturált víz az a fajta víz, amely minden élőlényben is megtalálható. Vízmolekulák sorba rendezett módon. Ez a fajta rendezett víz könnyebben behatol a sejtekbe, és jobban hidratálja őket. Eltávolítja a toxinokat, megakadályozza a betegségeket, és sokkal nagyobb potenciális energiával rendelkezik, mint a normál víz. A strukturált víz, olyan klaszterszerkezettel rendelkező víz, mely a lehető legjobban szívódik fel a sejtben, ezáltal az oxigén-szállítási tulajdonsága a legjobb.

A STRUKTURÁLT VÍZ GYÓGYÍT, ENERGETIZÁL ÉS REGENERÁL 

Javítja a sejtmembránok működését, az anyagcsere-folyamatokat, lelassítja az öregedést, erősíti az immunrendszert, eltávolítja a szervezetből a toxinokat, a kellő tónusban tartja a testet, hatékonyabbá teszi a gyógyszerek és a vitaminok felszívódását.

A strukturált víz a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben is hatékonyan alkalmazható. A növények esetében nagyobb növénymagasságot, a lombozat felületnövekedését, több rügyet, virágot és gyümölcsöt eredményezett. Nőttek a termésátlagok, s a fagytűrő képesség, s emellett a gyümölcsökben csökkent a nitrát és a nehézfém koncentráció. Az állattenyésztésben alkalmazva, az elhullási arány csökkenését és állomány átlagsúlyának növelését eredményezte.

Több módja is van az ívóvíz strukturálására, ezekből az általam kipróbált  és bevált módszereket ismertetem és tiszta szíből  ajánkom mindenkinek! 💞

STRUKTURÁLT VÍZ ÉLET VIRÁGÁVAL: Említettem, hogy Dr. Masaru Emoto szerint a víz reagál a közelében levő leírt szavakra, ábrákra. Svájci tudósok azt is megállapították, hogy a víz strukturálásában a legoptimálisabb eredmény az aranymetszés szabályait követve érhető el.

Mi az aranymetszés? Az Élet Virága. Az Élet virága egy erőteljes, ősi szimbólum, egyfajta kifejező formája annak, amit "szent geometriaként" emlegetünk. Sok kultúrában és vallásban megtalálható ez a szimbólum. Egyszerű szépségével és tökéletességével, a teremtés újra és újra megújuló folyamatának szimbóluma. 

Az ÉLET virága számos érintkező körből áll. A kiindulási pont a középen lévő kör. A kör közepén egyszerű geometrikus forma helyezkedik el, ami azt sugallja, hogy eredetileg minden élet egyetlen forrásból fakadt. 

A kulcsszó: a sejtosztódás. A sejtosztódás addig folytatódik, amíg minden teremtmény elérte végleges, harmonikus formáját. A szimbólumot ábrázoló alátéten tárolt víz az Élet Virágán keresztül emlékezni fog erre az "őskódra". 

Az Élet Virága formájával hozzájárul a víz harmonikus újrarendeződéséhez. A víz ismét szimmetrikusan, alapstruktúrájának, a hatszögnek megfelelően rendeződik el. És ugyanez az eredeti hexagonális alapforma található meg az élet virágában is, melyet számos különböző civilizáció használt a világ minden részén, már 5000 évvel ezelőtt is. Egyszerű szépségével és tökéletességével, a teremtés újra és újra megújuló folyamatának szimbóluma. Formájával hozzájárul a víz harmonikus újrarendeződéséhez.

Nincs más dolgod, csak az üveg poharat, kancsót, edényt az Élet Virága szimbólumot ábrázoló alátétre helyezni, és a víz pozitív energiával töltődik fel, 
amit aztán főzéshez, virág locsolásához és fogyasztáshoz egyaránt használhatsz. 

A család minden tagja, és még a kedvenc háziállatod is nagyon hálás lesz érte. A poharadban mindig tiszta és energetizált víz lesz az Élet Virága szimbólumnak köszönhetően! 

Én itt vásároltam Élet Virága szimbólumos pohár alátétet: 


ÉRDEKESSÉG E TÉMÁBAN! 




A VÍZKRISTÁLYOK MEGMUTATJÁK
A VÍZ VALÓDI ARCÁT

A struktúrált víz fogalma Dr. Masaru Emoto kutatásaira épül. A japán tudós behatóan tanulmányozta a víz helyzetét Földünkön. Ma már az egyik legnépszerűbb víz-szakértőt tisztelik személyében világszerte.

Dr. Masaru Emotot sikeres gyógyítói tevékenysége vezette rá arra a felismerésre, hogy a víz befogadja és megtartja a különböző információkat. Ez a feltételezés régóta él bizonyos - elsősorban homeopátiával foglalkozó vagy vallásos - körökben, miközben tudományosan egyelőre még nem bizonyított, sőt a tudósok többsége komolytalannak tekinti vagy egyenesen kineveti az elméletet.

Masaru Emoto köyve: A víz rejtett bölcsessége. A gondolatok, a szavak és az érzelmek teremtő erejének látható bizonyítékai....

Részletek a könyvből: "A víz sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényeinek. Más anyagokkal ellentétben nem úgy viselkedik, ahogyan viselkednie kellene, például -75 fok helyett (ahol molekulasúlya miatt kellene) csak +100 fokon forr fel, és 0 fokon fagy meg, holott a periódusos rendszer szerint -120 foknál kellene. A víz fagyáskor kitágul, és könnyebb lesz, ahelyett, hogy szabályosan összehúzódna, és nehezebbé válna. Mindezeket a szabálytalanságokat a tudomány máig nem tudta megmagyarázni. Ugyanakkor éppen ezek a szabálytalanságoknak köszönhető, hogy élet létezik a földön. Mert ha a víz úgy viselkedne, ahogyan tisztán logikai szempontból viselkednie kellene, akkor földünk lakatlan, puszta sivatag volna, mindenféle szerves élet nélkül. A tudósok felfedezték, hogy a víz nem csak kémiailag igazolható anyagokat tartalmaz, hanem mindenféle egyéb információkat is, amelyekkel érintkezésbe kerül.

Nincs a világon két teljesen egyforma hópehely, mindegyik egyedi, egyéni, de mindenképpen szabályos hatszög alakú kristály. Úgy néz ki, mintha valamennyi vízcsepp önálló individuum volna, egyfajta személyiség megváltozhatatlan karakterrel. Még ha egy hópelyhet fel is olvasztjuk, majd újra megfagyasztunk, hajszálpontosan ugyanazt a mintát képezi mint korábban. Mindeddig csak a homeopátia bizonyítékaiból tudtuk, hogy a víz képes információt tárolni. Emoto azonban új módszerrel kezdte vizsgálni a víznek ezt a képességét. Egy új eszközt használ, a mágneses rezonanciaanalizáló (MRA) készüléket, amely láthatóvá teszi az emberi szem számára a vizsgált anyagokban rejlő energiákat. Eljárásának a segítségével az anyagi, és nem anyagi jelenségek - gondolatok, szavak, zene, globális események - vízre gyakorolt hatása egyaránt megjeleníthető."

A jégkristályokból ihletet merítve arra a következtetésre jutott, hogy a víz fagyott kristályos formájában mutatja meg igaz természetét. 1994-ben sok próbálkozást és sikertelenséget követően tokiói laboratóriumában sikerült elkészítenie az első vízkristály fényképet. Azóta több tízezer kristály kép készült. Rengeteg vizsgálatot és kísérletet végzett különböző témákban, úgymint "vízminőség".  Többek között "A negatív és pozitív szavak hatása a vízre", "A zene, a képek,  és szövegek hatása a vízre", és "Az imák különböző fajtáinak ereje".

A víz "hallja" + "látja" + "érzi" és "megjegyzi" + "tárolja" a közelében elhangzó szavak, mondatok jelentését; a közelében megjelenő képek hangulatát, üzenetét; az elhangzó zene ritmusát, hangulatát, jelentését; a közelében megjelenő gondolatokat és érzéseket.

Dr. Masauru Emoto "láthatóvá tette a láthatatlant" - olyan elgondolkodtató tanulmányt mutatott be, aminek folytán lefotózta a vízkristályokat különböző körülmények között.

Néhány példa a vízkristályok képére a könyvből

Az eredmények azt mutatták, hogy a zene, a szavak, a gondolatok és az imák befolyással bírnak a vízkristályok szerkezetére, ez okozza, hogy jelentős a hatásuk fizikai valóságunkra. A kristályfényképezéssel sikerült felállítani azt a hipotézist, hogy a víz mindenki számára látható módon befogadja és megtartja a kapott információkat. Ezenfelül a vízkristályok harmonikus formájukban csodás műremekekre emlékeztetnek, és így sokak szívét megérintik.


A kísérleti eredményeket megvizsgálva látható, hogy az emberek számára SZÉP, JÓ, KELLEMES, ELŐNYÖS gondolatok, szavak, képek, érzelmek hatására rendezett, harmonikus (EGÉSZet, EGYséget, szépséget tükröző) alakzatba rendeződnek a víz kristályai, míg a gonosz, rossz, félelmetes gondolat bántó, zajos, kellemetlen zene és ilyen érzés hatására csúnya, homályos, zavaros alakzatot vesznek fel.

A víz "olvasni" is tud... Több kísérletet végeztek úgy, hogy egy üveg edényre ráírtak egy előnyös, kellemes szót - pl. azt a szót, hogy "szeretlek" - egy másikra egy előnytelen, kellemetlen szót, kifejezést - pl. azt, hogy "te hülye". Megtöltötték mindkettőt vízzel. Egymás mellé tették a 2 edényt és vártak. Vártak, és ahogy teltek a napok, egyre látványosabb lett a különbség. A "szeretlek"-et olvasó víz kristálytiszta és iható volt napokon (heteken) át, míg a "te hülye"-t olvasó víz néhány nap múlva zavarossá és ihatatlanná vált...

Dr. Masaru Emotoa "Meddig emlékezik a víz erre a kristályszerkezetre?" kérdésre ezt válaszolta: "Ez a víz eredeti szerkezetétől függően eltérő lesz. A csapvíz gyorsan elveszíti memóriáját. A víz kristályos szerkezetét "klasztereknek" nevezzük. Minél kisebbek a klaszterek, annál tovább őrzi a víz memóriáját. Ha túl sok hely van a klaszterek között, más információk könnyen beszivároghatnak ebbe a térbe, ami megnehezíti a klaszterek számára az információ integritásának megtartását. Más mikroorganizmusok is bejuthatnak ebbe a térbe. A szoros kötési struktúra a legjobb az információ integritásának megőrzéséhez."

Tested nagy része víz. A víz pedig megváltozik a gondolatok hatására. Használd életminőséged, életkörülményeid megváltoztatására!

ALAKÍTSD ÁT GONDOLATAIDDAL 
A TESTEDBEN LÉVŐ VÍZKRISTÁLYOKAT IS! 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.