A szervezet elsavasodását elsősorban a helytelen táplálkozás okozza. Szervezetünk valamennyi szabályozó mechanizmusa (keringés, légzés, hormontermelés, emésztés) úgy működik, hogy egyensúlyban tartsa a belső sav-bázis szintet. A test nem tolerálja hosszú távon a túlzottan savas állapotot.
Az egyensúly felborulásának kezdetén a tünetek még nem erősek: bőrkiütés, fájdalmak, allergiák, megfázás és influenza, valamint fejfájás. Ahogy az elsavasodott állapot állandósul, a szervek és szervrendszerek működésében lépnek fel problémák. Ha a test szöveteinek pH értéke kritikusan savas, akkor az oxigénszint lecsökken, és a sejtek anyagcseréje leáll. A sejtek elhalnak. És Ön meghal.
A PH EGYENSÚLY FONTOSSÁGA A SZERVEZETBEN
Az elsavasodást, azaz a pH érték csökkenését el kell kerülni. Testünk úgy gondoskodik erről, hogy a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, ezzel a pH érték eltolódását kiegyensúlyozza. Egyes ásványi anyagoknak az a feladata, hogy a savakat semlegesítsék, mérgező hatásukat gyengítsék. Ezek a nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium. Ha ezek az ásványi anyagok megkötik a savakat, akkor a kevésbé káros salakanyagokat a szerveztünk már ki tudja üríteni.
A pH-skála azt méri, hogy az anyag mennyire savas vagy lúgos, és 0 és 14 között mozog. A hét semleges. 7 alatt egyre savasabbá, 7 felett pedig egyre lúgosabbá válik.
A legtöbb ember pH-ja túlságosan savas, ami mindenféle tönkremenetelhez vezethet. A túlzott savasság szív- és érrendszeri károsodást, korai öregedést, súlygyarapodást, veseköveket, szabadgyökök okozta károsodást, ízületi fájdalmakat és lelassult emésztést okozhat.
Az egészséges test tartalékot halmoz fel az ásványi anyagokból, vészhelyzet esetére. Ha viszont helytelen étrendünk miatt nem kerül be elég ezekből a szervezetünkbe, és elfogy a tartalék, akkor a test óvintézkedéseket tesz, és kivonja ezeket a csontokból (a kalciumot) vagy az izmokból (a magnéziumot) - ahol azonban a helyes működéshez szükség lenne ezekre. Ha az elsavasodás már olyan mértékű, hogy a vér nem tudja ellensúlyozni, akkor a felgyülelmlő savak elraktározódnak a szövetekben. A savakból a nyirokrendszer (immunrendszer) igyekszik semlegesíteni amennyit tud, de ezután elkezd megszabadulni a feleslegtől. Erre egy módja van:visszanyomja azt a vérbe.
A véráramba jutó savaktól a keringési rendszer azonnal elkezd megszabadulni a tüdőkön vagy a veséken keresztül.
A gyorsan kialakuló, vagy az újra meg újra visszatérő betegségek oka az, hogy a szervezet beveti az ásványi anyag tartalékait, hogy elkerülje a sejtek elhalását, vagy az, hogy a test vészhelyzeti méregtelenítő folyamatokat indít be.
A szervezet savakat ürít a bőrön keresztül is, olyan tüneteket előidézve, mint az ekcéma, a pattanások, a kelések, de létrejöhet fejfájás, izomgörcs, izomfájdalom, duzzanat, irritáció, gyulladás és fájdalomérzet. Krónikus tünetek alakulnak ki, ha a szervezet már nem rendelkezik eszközökkel a savak semlegesítése és kiürítése terén.
Az emberi vér kémhatása enyhén lúgos, optimális pH értéke 7,365. Ezt az értéket testünk igyekszik betartani, hasonlóan a 37 fokos optimális testhőmérséklethez. A megbetegedések oka többnyire a túl sok savjelenléte a testben - olyan mennyiségben, amit a szervezet már nem tud kezelni, és a betegségek tünetei megjelennek. A tünetek lehetnek a savterhelés közvetlen eredményei, de lehetnek annak a jelei is, hogy a szervezet igyekszik semlegesíteni a savakat. A savterhelés mértékének és időtartamának hatására a tünetek komolyabbak, vagy kevésbé komolyak lehetnek.
A vér ideális pH érték megtartása érdekében térjen át a lúgosító étrendre, fogyasszon lúgosító étrend-kiegészítőket és folytasson lúgosító életmódot!
A pH Csoda vagy a fiatalság forrásának titka a szervezet lúgos állapotának fenntartásában rejlik, amelyet lúgosító életmóddal, étrenddel és táplálkozási programmal érhetünk el.
Mivel napi 32 pohár vizet (2,5 dl x 32 = 8 liter) meginni képtelenség, már egyetlen pohár szénsavas üdítőt sem tudunk csupán vízzel semlegesíteni. Saját kalcium raktárainkat fogjuk kifosztani, gyengítve csontjainkat és fogainkat.
Gyermekkorunk óta programoznak bennünket, hogy a tejtermékekben sok a kalcium, a "tej pedig erős csontokat épít". A tejtermékek koncentrált fehérjetartalma felesleges savasodást okoz. A tejfogyasztás során több kalciumot veszítünk, mint amennyi képes beépülni.
Hogyan téveszthettek meg bennünket ennyire? Táplálkozásunk nagy része folyamatos programozás eredménye. Harvey Diamond, a legnagyobb példányszámban eladott "Fit for Life" szerzője szerint:
"Ahogy arra tanítottak, hogy a fehérjéről a hús jusson azonnal eszünkbe, ugyanúgy programoztak arra, hogy a kalciumról a tejtermékekre asszociáljunk. Pontosan ezt akarja velünk elhitetni a sok millió dolláros tejipar, annak ellenére, hogy arcátlan hazugság." Majd hozzáteszi: A sok tejterméket fogyasztó országokban a legmagasabb a csontritkulás előfordulása. Ahol a legkevesebbet fogyasztják, ott a legalacsonyabb." A kalcium legjobb forrásai a leveles zöld növények, vagy a természetes korall.
Az ázsiai országokban, ahol sokkal kevesebb tejterméket, viszont sokkal több nyers zöldséget fogyasztanak, 80%-kal alacsonyabb a csonttörések száma! - állítja Dr. Susan Brown, orvosi antropológus.
A spirulina alga azon felül, hogy erőteljes lúgosító hatású, egyedülállóan magas klorofill tartalma miatt jelentősen dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigén ellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
A ki nem ürülő savas méreganyagok lerakódnak a szervekben, a szívben, a hasnyálmirigyben, a májban és a vastagbélben. Ezen kívül a zsírszövet is megköti és raktározza a savakat a mellekben, a csípőn, a combokon, a hason és az agyban. A savak rombolását és eltárolását röviden úgy hívjuk, hogy „az öregedés folyamata".
A gyorsan kialakuló, vagy az újra meg újra visszatérő betegségek oka az, hogy a szervezet beveti az ásványi anyag tartalékait, hogy elkerülje a sejtek elhalását, vagy az, hogy a test vészhelyzeti méregtelenítő folyamatokat indít be.
A szervezet savakat ürít a bőrön keresztül is, olyan tüneteket előidézve, mint az ekcéma, a pattanások, a kelések, de létrejöhet fejfájás, izomgörcs, izomfájdalom, duzzanat, irritáció, gyulladás és fájdalomérzet. Krónikus tünetek alakulnak ki, ha a szervezet már nem rendelkezik eszközökkel a savak semlegesítése és kiürítése terén.
Az emberi vér kémhatása enyhén lúgos, optimális pH értéke 7,365. Ezt az értéket testünk igyekszik betartani, hasonlóan a 37 fokos optimális testhőmérséklethez. A megbetegedések oka többnyire a túl sok savjelenléte a testben - olyan mennyiségben, amit a szervezet már nem tud kezelni, és a betegségek tünetei megjelennek. A tünetek lehetnek a savterhelés közvetlen eredményei, de lehetnek annak a jelei is, hogy a szervezet igyekszik semlegesíteni a savakat. A savterhelés mértékének és időtartamának hatására a tünetek komolyabbak, vagy kevésbé komolyak lehetnek.
A vér ideális pH érték megtartása érdekében térjen át a lúgosító étrendre, fogyasszon lúgosító étrend-kiegészítőket és folytasson lúgosító életmódot!
Négy étel-, illetve tápanyagcsoport van, amelyek elengedhetetlenek az egészséges élethez és hozzásegítenek ahhoz, hogy hosszabb és egészségesebb életet élhessünk. Ezt fedi le a „COWS”-program.
1. C = klorofill (chlorophyll), agyag (clay) és tisztítás (cleanse).
2. O = olaj (oil) és oxigén (oxygen)
3. W = lúgos víz (water).
4. S = só (salt), az alvás (sleep) és a napfény (sunshine)
Mindegyikük elképesztő csodákra képes, és össze sem hasonlíthatók a kémiai alapú gyógyszerkészítményekkel, amelyekkel az orvos bombázza az embert. Előnyük, hogy teljesen természetesek. Semmilyen rejtett mellékhatásuk sincs, ami veszélyt jelentene az egészségre.
1) Klorofill - A klorofill, a központi atomját kivéve, megegyezik a hemoglobinnal. Dr. Young kutatásai szerint a zöld ételek, illetve a zöld italok fogyasztásával bevitt klorofillnak köszönhetően, a vörösvérsejtek minősége és mennyisége is javul. A CBS amerikai tévétársaság orvosi tesztje szerint a klorofill hatására a vörösvérsejtek száma és a hemoglobin száma növekedést mutatott az egészséges tartományokban. Az Innerlight Supergreens-t hozzáadhatjuk vízhez, illetve zöld italokhoz is. Ezzel növelhetjük az előzőek vérképző funkcióját.
2) Olajok - A telítetlen olajok elengedhetetlenek az egészséges sejtfalképződésben, egyfajta kenőanyagként is szolgálnak az ízületek számára, és felveszik a harcot az anyagcserés és az étrendünkkel a szervezetbe került savak ellen. Dr. Young az olajok változatos skáláját ajánlja, az Omega 1-től az Omega 9-ig. A telítetlen savak forrásai: kender, len, borágó, olíva, avokádó, mandula, kankalin, dió, szezám, hidegvízi hal. Dr. Young napi 100 ml vagy 2-3 uncia olaj fogyasztását javasolja.
3) Víz - Dr. Young szerint csak egyetlen fajta vizet szabad meginni, amelynek pH értéke 9,5, az ORP értéke pedig -250 mV. Dr. Young azt javasolja, hogy 20 testsúly-kilogrammonként legalább 1 litert fogyasszon az ember.
4) Só - E nélkül nem lenne élet. Létfontosságú a testfolyadékok szempontjából, segít fenntartani az elektromos vezetőképességet. A sejtek között energiát szállító elektronoknak elengedhetetlen. Dr. Young szerint egy embernek minden 5 testsúly-kilogramm után 1 gramm tengeri sót kellene fogyasztania naponta. Fontosnak tartja még a magnézium, kálium és kalcium-bikarbonát bevitelét is. Ezekkel a szervezet lúgossága a 7,2 pH-t is elérheti.
1. C = klorofill (chlorophyll), agyag (clay) és tisztítás (cleanse).
2. O = olaj (oil) és oxigén (oxygen)
3. W = lúgos víz (water).
4. S = só (salt), az alvás (sleep) és a napfény (sunshine)
Mindegyikük elképesztő csodákra képes, és össze sem hasonlíthatók a kémiai alapú gyógyszerkészítményekkel, amelyekkel az orvos bombázza az embert. Előnyük, hogy teljesen természetesek. Semmilyen rejtett mellékhatásuk sincs, ami veszélyt jelentene az egészségre.
1) Klorofill - A klorofill, a központi atomját kivéve, megegyezik a hemoglobinnal. Dr. Young kutatásai szerint a zöld ételek, illetve a zöld italok fogyasztásával bevitt klorofillnak köszönhetően, a vörösvérsejtek minősége és mennyisége is javul. A CBS amerikai tévétársaság orvosi tesztje szerint a klorofill hatására a vörösvérsejtek száma és a hemoglobin száma növekedést mutatott az egészséges tartományokban. Az Innerlight Supergreens-t hozzáadhatjuk vízhez, illetve zöld italokhoz is. Ezzel növelhetjük az előzőek vérképző funkcióját.
2) Olajok - A telítetlen olajok elengedhetetlenek az egészséges sejtfalképződésben, egyfajta kenőanyagként is szolgálnak az ízületek számára, és felveszik a harcot az anyagcserés és az étrendünkkel a szervezetbe került savak ellen. Dr. Young az olajok változatos skáláját ajánlja, az Omega 1-től az Omega 9-ig. A telítetlen savak forrásai: kender, len, borágó, olíva, avokádó, mandula, kankalin, dió, szezám, hidegvízi hal. Dr. Young napi 100 ml vagy 2-3 uncia olaj fogyasztását javasolja.
3) Víz - Dr. Young szerint csak egyetlen fajta vizet szabad meginni, amelynek pH értéke 9,5, az ORP értéke pedig -250 mV. Dr. Young azt javasolja, hogy 20 testsúly-kilogrammonként legalább 1 litert fogyasszon az ember.
4) Só - E nélkül nem lenne élet. Létfontosságú a testfolyadékok szempontjából, segít fenntartani az elektromos vezetőképességet. A sejtek között energiát szállító elektronoknak elengedhetetlen. Dr. Young szerint egy embernek minden 5 testsúly-kilogramm után 1 gramm tengeri sót kellene fogyasztania naponta. Fontosnak tartja még a magnézium, kálium és kalcium-bikarbonát bevitelét is. Ezekkel a szervezet lúgossága a 7,2 pH-t is elérheti.
Az alábbi tippek segítségével elkezdheti a szervezete savtalanítását.
Szabaduljon meg a ...szénsavas üdítőitaloktól! (elsődleges savforrás!) A Coca-Cola pH-ja 2,52. Annyira savas, hogy 1 pohár Coca-Cola semlegesítéséhez 32 pohár enyhén lúgos ásványvíz szükséges.Vagy a Pepsit kedveli inkább? Nincs nagy különbség: pH 2,61. Narancsos üdítő? PH 2,90. Esetleg Sprite? Átlagosan pH 3,29. Teljesen mindegy, melyik szénsavas üdítőt kedveli, mert mindegyik egy erősen savas gyomron vágással egyenértékű.
Mivel napi 32 pohár vizet (2,5 dl x 32 = 8 liter) meginni képtelenség, már egyetlen pohár szénsavas üdítőt sem tudunk csupán vízzel semlegesíteni. Saját kalcium raktárainkat fogjuk kifosztani, gyengítve csontjainkat és fogainkat.
A tej - mítosz csupán
Gyermekkorunk óta programoznak bennünket, hogy a tejtermékekben sok a kalcium, a "tej pedig erős csontokat épít". A tejtermékek koncentrált fehérjetartalma felesleges savasodást okoz. A tejfogyasztás során több kalciumot veszítünk, mint amennyi képes beépülni.
Hogyan téveszthettek meg bennünket ennyire? Táplálkozásunk nagy része folyamatos programozás eredménye. Harvey Diamond, a legnagyobb példányszámban eladott "Fit for Life" szerzője szerint:
"Ahogy arra tanítottak, hogy a fehérjéről a hús jusson azonnal eszünkbe, ugyanúgy programoztak arra, hogy a kalciumról a tejtermékekre asszociáljunk. Pontosan ezt akarja velünk elhitetni a sok millió dolláros tejipar, annak ellenére, hogy arcátlan hazugság." Majd hozzáteszi: A sok tejterméket fogyasztó országokban a legmagasabb a csontritkulás előfordulása. Ahol a legkevesebbet fogyasztják, ott a legalacsonyabb." A kalcium legjobb forrásai a leveles zöld növények, vagy a természetes korall.
Az ázsiai országokban, ahol sokkal kevesebb tejterméket, viszont sokkal több nyers zöldséget fogyasztanak, 80%-kal alacsonyabb a csonttörések száma! - állítja Dr. Susan Brown, orvosi antropológus.
Spirulina alga - Táplál, lúgosít
A spirulina alga azon felül, hogy erőteljes lúgosító hatású, egyedülállóan magas klorofill tartalma miatt jelentősen dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigén ellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
Az oxigén javítja az agy működésé, a vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása. Erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja. A test minden sejtjének energiát és tápanyagot szállít a véráram útján. Lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.